Annons

Terrormisstänkt frias av tingsrätten

Malmö Den 30-årige man som åtalats för terrorbrott mot en bönelokal i Malmö frias av tingsrätten.
Malmö • Publicerad 21 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen släpptes på fri fot i förra veckan sedan tingsrättsförhandlingarna avslutats.

Enligt Malmö tingsrätt ska den brand som startades i bönelokalen på Norra Grängesbergsgatan inte klassas som ett terrorbrott.

Annons

I ett pressmeddelande kommenterar chefsrådman Lennart Strinäs domen:

Tingsrätten skriver vidare i domen att den tekniska undersökningen av brottsplatsen inte har gett något fynd som binder 30-åringen till platsen. Det finns inte heller något vittne som kan peka ut honom som gärningsman.

Åklagaren i målet, Agneta Hilding Qvarnström, har inte läst domen eftersom hon befinner sig på semester. Men hon har via media fått veta att tingsrätten friat 30-åringen.

Det var den 11 oktober förra året som en så kallad molotovcocktail kastades in i en kombinerad förenings- och bönelokal längs Norra Grängesbergsgatan.

Senare greps den 30-årige mannen som är hemmahörande i norra Skåne.

Annons

Under fredagen kom domen i Malmö tingsrätt. Där frias mannen från misstankarna.

I domen anser tingsrätten att åklagaren byggt åtalet på ett antal indicier. Rätten syftar då bland annat på att mannen befunnit sig i närområdet vid tidpunkten för branden och att han via en mellanhand har förmedlat information om branden till den IS-kontrollerade nyhetsbyrån Aamaq.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons