Annons

Adolfssons recept: ”Samma kämpaglöd”

Sport • Publicerad 22 april 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Sandra Adolfsson är inställd på att hålla ihop Vittsjömittfältet – och stenhårt jobb i 90 minuter.                 Foto: Jörgen Johansson
Sandra Adolfsson är inställd på att hålla ihop Vittsjömittfältet – och stenhårt jobb i 90 minuter. Foto: Jörgen Johansson

Sandra Adolfsson och hennes innermittfältskompanjoner Johanna Andersson och Sonja Okobi fick slita hårt i defensiven i premiären. Slitet gav utdelning i form av en intakt nolla och tre poäng.

– Det kändes jätteskönt. Verkligen. Med tanke på hur det har sett ut under försäsongen var det oerhört skönt att kunna ta tre poäng, säger Vittsjös sjuksköterskestudent.

Annons

Adolfsson är inne på sin första termin.

– Det känns som att det är jag.

Mittfältaren vet vilket recept som krävs mot ett starkt Eskilstuna. Det är den där kämpaglöden i första hand.

– Sitter inte spelet så kan man jobba som ett lag och komma väldigt långt med det. Det såg vi mot Kristianstad.

Fjolårstrean Eskilstuna kommer med ett på pappret namnkunnigt lag med spelare som Olivia Schough, Malin Diaz Pettersson, Fiona Brown och Petra Johansson. I truppen finns även förra Vittsjöspelaren Annica Svensson.

Eskilstuna räddade trepoängaren mot Hammarby i premiären tack vare en målvaktstavla som utnyttjades av Fiona Bown. En spelare som även Vittsjö får se upp med.

– De har ju Fiona Brown som gärna vill utmana en mot en men jag vet att Lisa (Klinga) kan stå emot bra där.

Mittbacken Ifeoma Dieke och målvakten Shannon Lynn lär ha stenkoll på sin 21-åriga skotska landslagspolare som gör sin första säsong i damallsvenskan.

För egen del är Adolfsson redo att gå en rond med Ingrid Schjelderup på mittfältet.

– Hon vill ha mycket boll och gillar att fördela boll och följa med upp i anfallen. Så henne får vi stoppa där på mitten.

Annons

Vittsjö har gnuggat försvarsspel i veckan. Både Thomas Mårtensson och hans adepter är inställda på en ny hundraprocentig arbetsinsats även om blåställen från Vilan är utbytta mot de klassiska röda tröjorna. Ett väl sammanhållet försvarsspel finns i matchplanen för att inte ge Olivia Schough och Mimmi Larsson några ytor.

Och Vittsjös vapen då? På topp finns en formstark finska vid namn Linda Sällström.

– Precis! Vi har ”Sällis” som kan springa snabbt förbi deras backar. Det är ju vår styrka, att de har en trebackslinje och att ”Sällis” är snabbare än alla dem. Kan vi utnyttja det på rätt sätt så kommer hon att få sina chanser, konstaterar Sandra Adolfsson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons