Annons

Engagemang blev läktare

Hässleholm • Publicerad 22 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Tisdagen den 14 februari meddelade Svenska Fotbollförbundet att Vittsjö GIK inte fick förnyad dispens för att spela hemma på Vittsjö Idrottspark, eftersom läktarna hade för få sittplatser under tak.

Annons

Att minimikravet på sammanlagt 800 sittplatser under tak existerade var förstås ingen nyhet för klubben. Planer och kontakter om att bygga ut läktaren fanns sedan tidigare, men tanken var inte att de skulle sjösättas redan i vår.

Men i stort sett i samma sekund beskedet om avslaget kom startade ett massivt engagemang för att Vittsjö skulle få spela på sin hemmaplan.

Dagarna därpå hörde Hässleholms kommun av sig och undrade vad de kunde göra. Resultatet blev ett bidrag om 150 000 kr.

Annons

[contentcards url="http://www.nsk.se/2017/03/02/miljardar-stottar-vittsjo-gik/" one_line="true"]

Den sista fjärdedelen,

Tvivlade ni någon gång?

Hur känner du inför engagemanget?

bild 1/5
Vittsjö GIK:s nya läktare.
Sportchefen Erika Nilsson testar en provisoriskt uppsatt sittplats. När läktaren är klar kommer den att rymma 168 platser – alla under tak.
Sportchefen Erika Nilsson testar en provisoriskt uppsatt sittplats. När läktaren är klar kommer den att rymma 168 platser - alla under tak.
Så här kommer vyn över planen att bli från den nya läktaren, som är placerad i hörnet på den ena kortsidan. Läktaren är planerad att invigas den 6 maj.
Listan på alla som slutit upp för att stötta Vittsjö i deras kamp för att spela hemma är lång. – Jag blir pirrigt glad bara jag tänker på det, säger sportchefen Erika Nilsson. Foto: Magnus Wahlström
Vittsjö GIK:s nya läktare.
Sportchefen Erika Nilsson testar en provisoriskt uppsatt sittplats. När läktaren är klar kommer den att rymma 168 platser – alla under tak.
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons