Annons

Vinslövsvinst nödvändig

Sport • Publicerad 22 april 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Peter ”Cassa” Jönssons Vinslöv spelar i eftermiddag den första kvalmatchen mot IFK Tumba där vinnaren belönas med en plats i höstens handbollsallsvenska. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Peter ”Cassa” Jönssons Vinslöv spelar i eftermiddag den första kvalmatchen mot IFK Tumba där vinnaren belönas med en plats i höstens handbollsallsvenska. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Efter den lyckade första kvalomgången då Silwing/Troja besegrades med sammanlagt två bollar väntar nu tuffare motstånd för Vinslöv. De ställs mot IFK Tumba som efter en dramatiska kamp med Anderstorp och Drott kunde knipa återkvalsplatsen.

”Cassa” och hans medhjälpare Håkan Jönsson har sett Stockholmslaget på video under veckan och har ganska bra koll på motståndet. Vinslövstränaren såg dem för övrigt live för några veckor sedan då de spelade i Varberg.

Annons

– Tumba är ett riktigt bra lag som sätter bra fart i uppspelen. De är rätt så oberäkneliga i anfallsspelet då de likaväl kan ta avslutningarna efter två passningar som 20. Dessutom har de en riktigt vass skytt i Olof Johansson, säger ”Cassa” som fastslår.

– Det gäller att vi är med och inte bara står och tittar på i försvarsspelet då de inte tvekar att ta lägena.

Vinslövstränaren menar att hans lag har ett tacksamt läge.

– Vi har allt att vinna medan de har allt att förlora. Tycker det är bra gjort av oss att bara komma till den här matchen med tanke på hur säsongen varit.

Vinslöv har tränat lätt under veckan då flera spelare känt sig slitna efter de bägge tuffa kvalmatcherna mot Silwing/Troja.

– Vi har vilat kropparna och kört rehab och inte lagt så mycket energi på Tumba. Matchen mot Silwing/Troja tog både fysiskt och mentalt.

Men ”Cassa” räknar med att han kan ställa upp med samma spelare som senast även i dagens match. Då gjorde Björn Skoglund en fenomenal match men om det blir han som inleder målet är inte helt klart.

– Marcus Mattsson spelade en del i den första matchen borta mot Silwing/Troja och gjorde det bra. Jag får titta på uppvärmningen innan jag bestämmer vem som ska inleda mellan stolparna.

– Målvaktsspelet måste fungera om vi ska kunna ge Tumba en match.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons