Annons

En seger från allsvenskan

Sport Vinslövs HK var starkare än IFK Tumba i den första matchen
Sport • Publicerad 23 april 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Närmare 500 åskådare bar fram sina hemmafavoriter i den första kvalmatchen till allsvenskan, och de blev inte besvikna. När Albert Cervin satte 29–27 med en sekund kvar av matchen bröt det stora segerjublet ut i Furutorpshallen.

– Det var väl lagom spännande, säger Vinslöv HK:s tränare Peter ”Cassa” Jönsson som var lika lugn direkt efter slutsignalen som han var innan matchen.

Annons

Att det stod mycket på spel märktes för båda lagen bjöd på en del enkla misstag, men det bjöds även på delikatesser i form av ett inspel bakom ryggen signerat av matchens lirare Robin Håkansson.

– Inför matchen sa jag till killarna att släppa på handbromsen, och då kan det bli en del missar. Men det är bättre att vi går för det än tvekar, säger ”Cassa” som var inställd på att det inte skulle bli allt för strukturerat anfallsspel.

Men ”Cassa” fick se sina spelare ta ansvar när det väl behövdes, det kombinerat med att Marcus Mattsson gjorde vad han skulle och lite till i målet blev ett vinnande recept. Och så förstås den gångna veckans något annorlunda upplägg.

– Vi har nästan bara kört rehab, men det verkade ju fungera bra. Många är slitna i kroppen och trötta mentalt så vi behövde det, säger ”Cassa” som fick se sitt lag kontrollera matchen i stort sett hela andra halvlek.

– Jag blev mest förvånad över att vi inte blev trötta. De däremot såg ut att tröttna rejält och det stärkte så klart oss, säger ”Cassa” som har en skön känsla inför lördagens match i Tumba.

– Kan vi bara vara med en bit in i andra halvlek borde de bli stressade. Det är de som har pressen på sig.

Och det är något som matchens lirare Robin Håkansson håller med om.

– Ja, kan vi bara spelat vårt spel så har vi bra chans, säger Robin Håkansson som själv satte sju mål och låg bakom en handfull till.

– Det gick väl bra i dag, jag är nöjd. Kommer man rätt in i det från början flyter det på och blir lätt.

Han är en av några Vinslövsspelare som de senaste matcherna fått dra ett tungt lass.

Annons

Hur känns det i kroppen?

– Jag passar på den frågan, säger Robin med ett finurligt leende.

– Det är klart att det känns i kroppen, men det är vad det är. Det är ju betydligt lättare att träna efter en sån här match, säger Robin och lovar att han har krafter kvar för att föra upp Vinslöv till allsvenskan.

bild 1/2
Robin Håkansson hittade rätt vägar genom Tumbas försvar och satte sju mål i den viktiga kvalmatchen.       Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Stort jubel både på plan och läktare efter att Vinslöv HK:s Albert Cervin (nummer 12) satt 29–27 med en sekund kvar av matchen. 				         Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Robin Håkansson hittade rätt vägar genom Tumbas försvar och satte sju mål i den viktiga kvalmatchen.       Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Stort jubel både på plan och läktare efter att Vinslöv HK:s Albert Cervin (nummer 12) satt 29–27 med en sekund kvar av matchen. 				         Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons