Tjuvar härjar på landsbygden i Trulshärad, Hemmeneköp och Skäpperöd i de östligaste delarna av Hörby kommun. Häromnatten inträffade flera inbrott i området. Arkivbild

Stöldvåg på landsbygden – motorsågstjuvar härjar

HÖRBY/höör En våg av stölder har inträffat på landsbygden öster om Önneköp de senaste dagarna. Flera inbrott har gjorts i garage och maskinhallar, och framförallt är det motorsågar som har stulits.
Motorsågstjuvar har även slagit till mot en maskinhall på en gård i Länghult, norr om Höör.

Natten mellan tisdagen och onsdagen inträffade inte mindre än fem inbrott inom några kilometers radie i Trulshärad, Hemmeneköp och Skäpperöd. Tre av inbrotten inträffade i Trulshärad.

Tjuvarna tog motorsågar, röjsågar, en grästrimmer, skruvdragare, diverse verktyg och bensin.
Polisen tror att det är samma tjuvar som har varit i farten på alla ställena, och uppmanar allmänheten i området att vara på sin vakt och se till att låsa ordentligt till sina fastigheter.
– Det verkar som att tjuvarna framförallt har riktat in sig på maskinhallar och garage. Det ligger nära till hands att tro att det är samma gärningsmän som har gjort alla inbrotten, eftersom de skedde vid ungefär samma tidpunkt, säger kommunpolisen Niklas Årcén.
Ett liknande inbrott inträffade i Länghult, norr om Höör, samma natt. Polisen misstänker att tjuvarna som låg bakom stölderna i Önneköpstrakten även har varit i farten i Höörstrakten.

Ett intensivt utredningsarbete pågår, och polisen hoppas snart kunna ringa in de skyldiga.
– Om man ser eller hör något misstänkt – det kan till exmepel vara något fordon som kan vara intressant i utredningen eller har andra uppgifter – ska man omedelbart höra av sig till polisen, säger Niklas Årcén.

×