Annons

Dags för nya mord i Falsterbo

Fyra frågor Kulturredaktionen ställer fyra frågor till författarduon Christina Olséni och Micke Hansen som är aktuella med Ryttaren, den tredje boken i kriminalkomediserien Mord i Falsterbo.
Publicerad 28 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Hur fick ni idén att låta bok nummer tre utspelas under Falsterbo Horse Show?

– När man, som vi, bor på Falsterbonäset så är Falsterbo Horse Show något av en institution och det kändes självklart att en av böckerna skulle utspela sig där.

Annons

Har ni gjort mycket research på Falsterbo Horse Show?

– Sommaren 2015 stod vi i Vellinge kommuns tält på Falsterbo Horse Show och signerade vår debutbok, Badhytten. Då hade vi massor av tid att prata med hästintresserade och branschfolk och tankarna började ta fart. Förra sommaren var vi där igen och blev visade runt på området av Jana Wannius, president för Falsterbo Horse Show, och han delade med sig av anekdoter från hästvärlden och bjöd generöst på sina kontakter. Vi träffade även, förre förbundskaptenen för hopplandslaget, Sylve Söderstrand. Han berättade om livet i ryttareliten och bjöd med oss på presskonferensen när OS-laget presenterades och där hittade vi intrigen.

Hur har ni utvecklats som författare från er debut med Badhytten till nya Ryttaren?

– När vi skrev Badhytten jobbade vi bara på och strukturerade upp boken när den nästan var klar. Med bok två, Fågelskådaren, hittade vi ett sätt att skriva på som passade oss bra och som gjorde oss mer effektiva. Vi skrev ett kapitel var och sedan jobbade vi igenom dem tillsammans. Med trean, Ryttaren, har vi blivit ännu mer synkade när vi skriver, tänker mer lika och har även fått ett annat flyt i själva skrivandet.

Arbetar ni på en fjärde bok i Mord i Falsterbo-serien? När kommer den i så fall?

– När Ryttaren var klar så skrev vi en struktur och kapitelsynopsis för fjärde boken som ska heta Strandhotellet som beräknas komma ut våren 2018. Den är en fristående fortsättning på Ryttaren och utspelar sig till viss del i Skanörs hamn. Utöver det har vi ett annat, än så länge hemligt, bokprojekt med en bok som släpps till hösten.

bild 1/2
Författarna Christina Olséni och Micke Hansen är aktuella med sin tredje deckare, Ryttaren.Foto: Erik Grönlund
Författarna Christina Olséni och Micke Hansen är aktuella med sin tredje deckare, Ryttaren.Foto: Erik Grönlund
Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons