Annons

Frias från sexuellt ofredande

Skåne Två unga tjejer besökte en utomhusbassäng i nordöstra Skåne i somras.
Publicerad 28 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Två unga tjejer besökte en utomhusbassäng i nordöstra Skåne i somras. Då dök en man upp som ofredande dem sexuellt i bassängen.

Händelsen anmäldes och efter en stund kom polisen till platsen och tog upp en anmälan mot en 19-årig man som ska ha pekats ut.

Annons

Han nekade till gärningen och säger att en person kom fram till honom och sa något på svenska som han inte förstod.

Under rättegången pekade tjejerna ut 19-åringen som gärningsmannen. Men tingsrätten bedömer bevisvärdet som lågt eftersom den som gör utpekandet utgår från att ”rätt person” är tilltalad.

De åtalade gärningarna skedde nio månader innan rättegången, dessutom var gärningsmannen okänd för de båda tjejerna. Enligt tingsrätten kan de ha misstagit sig på person.

Utredningen ger heller ingen som helst bakgrund till varför personen på badet tog kontakt med 19-åringen och att sedan polisen gjorde samma sak. Det framkommer inte heller om tjejerna tog kontakt med personen på badet gjorde det för att peka ut 19-åringen. Därför frikänns han från åtalet.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons