Annons

Här brinner valborgseldarna

Norra Skåne På söndag brinner valborgseldarna. Här kan du fira vårens ankomst.
Publicerad 28 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Valborgsfirande i Höglinge. Startar 19.30 vid Famnalid utmed vägen mot Rickarum.

Valborgsfirande i Hässleholm. Startar 18.00 med majbål på Hässleholmsgården. Vårtal av Douglas Roth, traditionell vårsång av manskör.

Annons

Valborgsfirande i Hästveda. Start kl. 20.00 med majbål vid Lillasjön i Hästveda. Tal till våren och underhållning.

Valborgsfirande i Hörja. Föreningarna i Hörja anordnar valborgsfirande vid åkanten med start 19.30. Körsång av Matteröds Kyrkokör och vårtal av nye caféägaren Christer Jönsson.

Valborgsfirande i Mala. Startar 19.30 vid Mala Byagård. Malakören sjunger vårsånger.

Valborgsfirande på Röinge. Bålet tänds 20.00 på den öppna ängen mitt emot korsningen Ekstigen Blåbärsstigen. Det tänds av fjärdeklassarna på Röinge skola som kommer till platsen i ett fackeltåg. Valborgstalare är kyrkoherde Staffan Örneskans.

Valborgsfirande i Röke. Valborgsfirandet startar 19.00 vid Röke församlingshem. Det blir musik av skolorkestern och 20.45 inleds fackeltåget till bålet hos Erlingssons. Vårsånger, vårtal och Röke barndvärn bjuder barnen på en åktur.

Valborgsfirande i Stoby. Stoby intresseförening arrangerar valborgsfirande vid förskolan Backstugan från 18.30. Fackeltåget avgår kl.20.45 till Sorkavallen. Facklor delas endast ut till vuxna. Kvällen avslutas med ett tyst fyrverkeri.

Valborgsfirande i Sösdala. Sösdalaortens Bygdegårdsförening arrangerar valborgsmässofirande i Vannaröds slottspark med start 20.00. Fackeltåg av Sösdala Brottarklubb, sång av Otto Lindbladkören och tal av  Kristina Uddman.

Valborgsfirande i Tormestorp.  Tormestorps IF arrangerar valborgsmässofirande 19.00 med brasa och barnkör.

Valborgsfirande i Tyringe. Byalaget i samarbete med Scouterna och Lions ordnar traditionellt firande i Åparken med start 19.00. Kyrkokören och Hesslekören sjunger tillsammans under Ingvar Ahlbin. Bålet tänds 20.45 och fyrverkeriet äger rum 21.15.

Valborgsfirande i Vinsllöv. Vinslövs Hembygdsförening firar Valborg vid Västergårda med start 19.00. Det blir bland annat sång av kyrkokören och vårtal av Jenny Johnsson Roos.

Annons

I Vanneberga utanför Vinslöv kommer Vanneberga Sportklubb och Föräldraföreningen För Vanneberga Skola arrangera valborgsfirande med grillning. Grillningen börjar 18.00 och brasan tänds en timma senare.

Valborgsfirande i Vittsjö. Startar 19.30 med Bjärnums manskör på Skansen. Vårtal av Elna Maria Lindén, sång av Wittsjö Hembygdsförenings sånggrupp och Göingelever sjunger för våren och därefter nationalsången. Stort fyrverkeri över Vittsjön.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons