Annons

Deltidsbrandmän: Tredje man drabbas

ÖSTRA GÖINGE Täcker inte upp för vakanta platser utan ökat tillägg.
Östra Göinge • Publicerad 29 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Alexander Persson berättar i ett mejl till Norra Skåne att arbetsgivarens besked att det inte är aktuellt med ett högre tillägg har resulterat i att brandmännen valt att inte ta jour för vakanta platser ”då vi inte kan motivera för våra familjer att vi ska jobba extra utan något extra i börsen”.

Annons

Brandmännens beslut att inte ta jour för vakanta platser gör enligt Persson att räddningstjänsten inte kommer att kunna hålla den numerär som är satt efter riskbilden i kommunen.

Enligt Persson funderar nu personal på att lämna räddningstjänsten om rekryteringen inte tar fart och räddningsstyrkorna snarast blir fulltaliga.

Brandmännen föreslog att omkostnadsersättningen skulle vara 838 kronor i månaden, men arbetsgivaren står fast vid sitt förslag, som enligt deltidsbrandmännens representant är 300 kronor.

Annons

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons