Annons

Shannons Vittsjö på konstgräs i Göteborg

Sport • Publicerad 29 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Vittsjö har fått en bra start på det allsvenska spelet med vinst borta mot Kristianstads DFF och oavgjort i hemmapremiären mot topptippade Eskilstuna United. Nu väntar en svår motståndare då de ställs mot Kopparbergs/Göteborg den 1 maj.

– Precis som vi har de inlett med en seger och en oavgjord, säger Vittsjötränaren Mårtensson som när Norra Skåne-sporten når honom tittar på Göteborgs senaste match mot Kvarnsveden på datorn.

Annons

– Starkt gjort av Kvarnsvedan att spela 3–3 då de låg under med både 0–2 och 1–3. Måndagens motståndare har behållit de flesta från i fjol. De har ett ungt lag med spetsspelare som landslagsspelarna Elin Rubensson och Pauline Hammarlund samt amerikanskorna Savannah Levin och Sarah Teegarden. Ett intressant lag som framförallt är bra hemma på Valhalla.

Emma Lundh, ny för året från Liverpool, kan eventuellt vara med mot Kopparbergs/Göteborg. Något som glädjer Mårtensson.

– Det börjar röra på sig då flesta skadade är tillbaka. Vi har gått på en tunn trupp under försäsongen.

– Vi inledde sedan seriespelet med två tuffa matcher på gräs med bara sex dagars mellanrum. Vilket gjorde att många av spelarna hade känningar efter matchen senast mot Eskilstuna.

Trots detta har Vittsjö inlett seriespelet på ett strålande sätt.

– Vi har fått en bra start och framförallt varit täta bakåt. Men vi har fortfarande en del att jobba med när det gäller anfallsspelet.

Men utan Shannon Lynns strålande spel i söndags hade inte Vittsjö haft en nolla i förlustkolumnen. Hennes agerande på övertid på skott av Olivia Schough och Fiona Brown räddade poängen. Lynn gör sin fjärde säsong med Vittsjö men har mest varit reserv.

– Den skotska landslagsmålvakten har gått framåt en hel del under de senaste åren. Hennes jobb tillsammans med vår målvaktstränare Uffe Jacobsson har verkligen burit frukt. Under hans träning har Shannon utvecklats en hel del.

Matchen i Göteborg blir årets första för Vittsjö på konstgräs. Därför förlägger de sin sista träning inför matchen på konstgräsplanen i Hässleholm.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons