Robin Bengtsson i Palma på inspirationslägret inför Diggilooturnén i sommar. Foto: Kristofer Sandberg
I bakgrunden på scenen i Kiev ser man nya scenbilder i Robin Bengtssons nummer, men mycket är sig likt från MellonFoto: Andres Putting

Nu längtar Robin till delfinalen

Strålande sol, härliga dagar och en stor fin scen. Robin Bengtsson låter helnöjd när han beskriver uppladdningen inför Eurovision Song Contest i Kiev.
– Det är fantastiskt roligt att vara här, jag njuter! säger han.

I lördags kväll landade den svenska delegationen i Kiev och på torsdagen var det dags för Sveriges andra repetition på Kyiv International Exhibition Centre inför första delfinalen den 9 maj.

Hur gick repetitionen och hur var scenen?
– Repen har gått kanon och scenen känns jättehäftig, det är den största LED-väggen jag sett. Det funkar bra, även om vi står still mitt på scenen lyckas vi få fram dynamiken. Arenan är däremot inte så stor, ungefär lika stor som den i Växjö och det är bra.
Robin Bengtsson och hans dansare kan precis som i Melodifestivalen börja backstage och ta sig upp på scenen där rullbanden väntar.
– Men scenen här är så stor så vi kan inte gå ända bakifrån, vi kommer in mer från sidan.

Du är först ut på tisdag, hur tror du det kommer att kännas?
– Det kommer nog att kännas som nu, lugnt och tryggt. Vi har ett bra gäng och alla kan sin sak. Det är inte mycket nervositet. Jag längtar till tisdag när vi får upp och köra, säger Robin Bengtsson.

Efter Mellon var det inte så mycket återhämtning för Robin.
– Det var mest bara att gasa på, berättar han när tidningen når honom på telefon. Innan resan till Kiev har han hunnit chilla litegrann i solen i varma Palma där han var ett par dagar på inspirations- och träningsläger med den kommande sommarens Diggiloogäng. De ska turnera ihop runt om i landet under hela sommaren.

Fram till dagarna i Palma var han i full gång med sin Europaturné för att promota låten I Can’t Go On. Det blev uppträdanden i såväl tv som radio.
Tidigare har Robin talat om vikten av att vinnaren av Melodifestivalen bör vara påläst om situationen nere i Ukraina, och den rådande konflikten med Ryssland.

Varför tycker du att det är viktigt?
– Jag förväntar mig att det kommer ställas frågor om det när man är här nere. Och att jag känner ett visst ansvar, eftersom jag är där som ett representant för Sverige. Men det är en komplicerad konflikt mellan Ryssland och Ukraina och det är svårt att uttrycka en åsikt om det. Men jag tycket det är tråkigt att Ryssland inte kan vara med och tävla.
Han understryker däremot att när tävlingen väl är igång kommer evenemanget nog gå in i sin egen bubbla.
– Det vore tråkigt om politik påverkar tävlingen för mycket, säger han.
Under dagarna på Mallorca försökte Robin Bengtsson passa på att slappna av.
– Jag har ju promotat runt om i Europa och det var en del av förberedelserna, säger han.

Att ha Diggiloo att se fram emot känns bra.
– Hur det än går i Eurovision kommer jag köra Diggilooturnén uteslutande i sommar. Det känns bra att bara ha det att fokusera på.
Den stora finalen i Kiev är den 13 maj och om det går bra på tisdag är Sverige och Robin Bengtsson med där.

Har du hunnit umgås med de andra tävlande?
– Vi har varit ute på en Europa-runda och kört några gig, men annars har vi så olika scheman så vi ses inte. Kanske blir det mer nästa vecka.

×