Annons

Fritzon (S): ”Det är en god idé”

Skåne/Kristianstad Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) är öppen för att inrätta en \"skånsk ambassad\" i Stockholm för att få större tyngd för de skånska frågorna i regeringen.
Publicerad 8 maj 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

- Det är en god idé som Niels Paarup Petersen (C) lyfter fram. Men jag vänder mig starkt mot hans påstående om att Skåne har dålig kontakt med regeringen och att länet skulle vara satt på undantag.

- Hans verklighetsbeskrivning är fel och häpnadsväckande, säger Henrik Fritzon.

Annons

Henrik Fritzon lyfter fram flera framgångsrika satsningar, som har blivit verklighet tack vare Skånes aktiva arbete med att förankra olika projekt.

- Höghastighetsbanans första etapp ska byggas mellan Hässleholm och Lund. Vi har en överenskommelse om att Malmö högskola blir universitet, vilket är otroligt viktigt för regionen. Häromdagen kom beskedet att id-kontrollerna vid Öresundsbron slopas. Samarbetet med Danmark i "Greater Copenhagen" har resulterat i skånsk-dansk enighet om satsningar på viktiga infrastruktursatsningar där bland annat en ny förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör är med.

Henrik Fritzon säger även att han har haft täta kontakter med regeringen om id-kontrollerna och fick besked om att de skulle avskaffas innan det offentliggjordes.

- Vi är inte överkörda, betonar han.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons