Annons

Våldsam man attackerade väktare i kommunhuset

BROBY Personal i kommunhuset tvingades på tisdagen larma väktare och polis sedan en man uppträtt hotfullt. Väktaren som kom till kommunhuset attackerades av mannen, som greps på platsen.
Östra Göinge • Publicerad 9 maj 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Vid 14-tiden slog personalen larm om att en man betedde sig hotfullt.

– De tryckte på överfallslarmet och väktare kom till platsen, säger kommunpolis Rolf Paimensalo.

Annons

Väktaren försökte lugna ner mannen, men han fortsatte agera hotfullt och gav sig på väktaren.

– Mannen gjorde utfall mot väktaren, som bland annat fick en spark i bröstet. Tumult uppstod och väktaren brottade ner och grep mannen på plats, säger Paimensalo.

Polisen anlände så småningom till platsen och hämtade den gripne mannen, som är misstänkt för våld mot tjänsteman och olaga hot.

Rolf Paimensalo konstaterar oroligt att det verkar hända allt oftare att personer uppträder hotfullt mot anställda i kommunhuset, ofta på grund av avslag på biståndsansökningar eller missnöje med beslut.

– Ja, det verkar som att det här sker oftare nu. Det är något som jag måste följa upp, man måste nog se över hur man kan förbättra säkerheten för bland annat personer som jobbar i kommunens kundcenter, säger Paimensalo.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons