Annons

Tredje raka trean för HIF

Sport • Publicerad 13 maj 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Burim Rexhepi blev segerskytt mot IFK Berga. Foto: Jörgen Johansson
Burim Rexhepi blev segerskytt mot IFK Berga. Foto: Jörgen Johansson

Utan att komma upp i några spelmässiga höjder tog sig HIF ur den vindpinade första halvleken på Österås med en 1-0-ledning.

Målskytt: Burim Rexhepi som bjöd på en patenterad repris av derbymålet mot IFK Hässleholm när han bröt in från vänster och hittade maskorna i bortre i 40:e minuten.

Annons

– Derbymålet var nog lite snyggare men detta var väldigt likt, säger Burim Rexhepi med ett leende.

– Det var framförallt skönt att få det målet eftersom vi var tillbakapressade under stora delar av första.

Vad berodde det på?

– Svårt att säga. Jag tycker inte att vi var tillräckligt aggressiva och när vi väl vann bollen missade vi passningarna. Det blev mycket kamp och det gillar Berga – det passar inte oss.

Kalmariterna utnyttjade sin fysik och klev på i närkamperna medan HIF visserligen spelade sig snyggt ur de defensiva situationerna... men sedan hände inte så mycket mer.

Ledningsmålet blev därför extra viktigt. I andra halvlek var det snarare till IFK Bergas nackdel med den extrema medvinden eftersom deras långbollar ofta fick alltför bra skjuts.

– Vi prickade varandra i passningsspelet och det blev mer vårt spel i andra. Sista 10–15 krigade vi oss igenom, säger Rexhepi.

HIF hade några hyfsade lägen att utöka, främst när Joel Wedenell satte fart i djupled. Men vid ett tillfälle kom målvakten ut perfekt och avvärjde fifty-fifty-situationen och nästa gång sköt Wedenell i burgaveln sedan han vänt ut och in på ett par försvarare.

Burim Rexhepi stöp i straffområdet med några minuter kvar. Kanske lite för snyggt för att domaren Tess Olofsson skulle blåsa?

– Det kanske såg ut så men jag tyckte den var solklar. Nu vann vi ju ändå så då spelar det inte så stor roll i efterhand, menar Burim.

Annons

Istället åkte HIF på en straff i 90:e. David Garretts skott var hårt och drog sig ut mot stolpen – men Jonas Osberg fläkte sig i sidled med ett pantersprång och styrde undan till hörna.

– Ibland tar han bollarna också, det är inte bara försvaret som är bra, skrattar Burim och fortsätter:

– Det är en fantastisk räddning. All heder åt Jonas – den var riktigt bra.

HIF summerade ett gott dagsverke och tredje raka trepoängaren.

– En mycket viktig seger! Det är på något sätt de här segrarna som stärker en. Visst, 5–0 var skönt i derbyt men en sådan här seger känns lite extra gott, säger Burim Rexhepi.

Läs mer om matchen i måndagens Norra Skåne.

Fakta:

Hässleholms IF: Jonas Osberg – Sebastian Carrblad, William Andersson, Eric Svensson, Liridon Ahmeti – Haris Crnalic (75), Joel Svensson, Anton Persson, Burim Rexhepi – Joel Wedenell (90), Fabrizio Cardaccio (86).

Ersättare: Viktor Ekström (75), Niazi Smail (86), Otto Nilsson (90), Mattias Andersson, Gazmend Xhemajli, Amen Chehade, Johannes Ljungbäck (mv).

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons