Annons

Bar bort bakpulver

Malmö • Publicerad 15 maj 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I tingsrätten nekade 29-åringen bestämt till att ha hållit på med narkotikahandel från den parkerade skåpbilen. Han hade en helt annan förklaring till att en övervakningsfilm visade att han var inne i bilen i slutet av januari – han tänkte göra inbrott i bilen och se om det fanns något han kunde stjäla i bilen.

I tingsrätten berättade han att han den 28 januari i år gått på en spelklubb och spelat bort pengar. För att betala av sina spelskulder tänkte han göra inbrott i bilar och länsa dem på värdesaker.

Annons

Men åklagaren hade en helt annan uppfattning: 29-åringen använde skåpbilen som ett knarkupplag och var inne i den flera gånger.

I påsen fann man tre paket som visade sig innehålla nära tre hekto kokain. Kokainet höll hög styrka visade en senare analys, med en halt på 85 procent av den aktiva substansen kokainhydroklorid.

Annons

Ledamöterna i tingsrätten tycker åklagaren tydligt bevisat att 29-åringen är den som haft och som hanterat narkotikan. Han döms därför till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

Lennart Larsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons