Annons

Landslaget kallar Hässleholmstrio

Hässleholm Hässleholms Hundungdom har lyckats få med tre ekipage till det svenska landslaget inför sommarens agilitytävlingar.
Hässleholm • Publicerad 15 maj 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Elin Nilsson med Abbie, Eleonor Mohlin med Liv och Jenny Damm med Lilly är alla uttagna att representera Sverige vid bland annat European Open i Italien i sommar. Foto: Robert Rolf
Elin Nilsson med Abbie, Eleonor Mohlin med Liv och Jenny Damm med Lilly är alla uttagna att representera Sverige vid bland annat European Open i Italien i sommar. Foto: Robert Rolf

Jenny Damm har mer eller mindre varit bofast i det svenska agilitylandslget de senaste åren, men hon är inte ensam att representera Hässleholms Hundungdom där. Efter de senaste uttagningarna står det klart att även Elin Nilsson/Abbie och Eleonor Mohlin/Liv kommer att få ta på sig den blågula dressen i sommar.

– Jag har haft som mål att komma med i landslaget, men jag har ändå lite svårt att greppa det, säger Elin Nilsson som hållit på med agility i sju år.

Annons

Redan när hon började tävla hade hon ganska högt ställda mål, och hon har lyckats infria dem än så länge.

– Första målet var att kvala till SM och det gjorde jag 2015, och sen har det varit att komma med i landslaget. Men nu vet jag inte riktigt vad jag siktar på, säger Elin Nilsson.

Eleonor Mohlin har inte haft lika klara mål, men var med vid landslagsuttagningarna redan i fjol.

– Jag ville skaffa mig lite erfarenhet och det hade jag nytta av i år, säger Eleonor Mohlin som bara tävlat i agility i tre år.

För Elin och Eleonor väntar NM i Stockholm och European Open i Italien i sommar, medan Jenny Damm även ska tävla i VM i Tjeckien i oktober.

Vad har ni för förväntningar inför European Open?

– Vet faktiskt inte. det viktigast är att göra en bra tävling och känna sig nöjd när man åker hem, säger Elin Nilsson och får medhåll av Eleonor Mohlin.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons