Annons

Åtalade 28-åringen minns inget av dödskraschen

OSBY Kvinna avled efter frontalkrocken vid Simontorpaån.
Osby • Publicerad 17 maj 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var den 22 december i fjol som den 28-årige mannen enligt åtalet orsakade en trafikolycka på riksväg 15 vid Simontorpaån. Mannen var enligt åtalet narkotikapåverkad när han kom körande på vägsträckan och han körde även för fort.

28-åringen försökte sig på en omkörning av flera fordon. Enligt åklagaren uppfattade förarna i bilarna som han försökte köra om att han inte skulle lyckas med omkörningarna och de försökte skapa luckor så att han skulle kunna vika in i rätt körfält igen. Han fortsatte dock i hög hastighet i mötande trafiks körfält och det slutade med att han frontalkrockade med personbil. Även två lastbilar – en i varje körfält – drogs in i kraschen. Kvinnan som frontalkrockade med den misstänkte gärningsmannen avled av skadorna hon ådrog sig i kraschen.

Annons

Även den åtalade mannen ådrog sig skador och när rättegången inleddes vid Hässleholms tingsrätt menade han att han inte minns något av varken bilfärden eller själva kraschen. Han kommer bara ihåg att han vaknade upp på sjukhuset. Eftersom han inte kommer ihåg något kan han varken erkänna eller förneka.

Åklagaren Johan Eriksson yrkar på att mannen ska dömas för vållande till annans död, grovt brott, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Han menar att bevisläget är gott och att det är ostridigt att det har gått till så som händelsen beskrivs i ansvarsyrkanden.

Enligt Johan Eriksson bör straffet för gärningen bli två till två och ett halvt års fängelse.

Den misstänkte gärningsmannen företräds av advokat John Nielsen.

Vad är din kommentar till händelsen?

– Jättetragiskt, så klart.

Åklagaren anser att straffet bör ligga på två till två och ett halvt års fängelse, hur ser du på det?

– Om han döms fullt ut är det min uppfattning att straffet ligger på ett och ett halvt till två års fängelse.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons