Annons

Han ska stärka Tyringes försvar

Sport Marcus Björk 15:e man in i Tyringes trupp
Sport • Publicerad 17 maj 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Marcus Björk är imponerad av vad han sett av Tyrs Hov, och han tycker att Tyringe påminner en del om Leksand där han är uppväxt.Foto: Robert Rolf
Marcus Björk är imponerad av vad han sett av Tyrs Hov, och han tycker att Tyringe påminner en del om Leksand där han är uppväxt.Foto: Robert Rolf

Pusselbit nummer 15 i Tyringes lagbygge inför säsongen 2017-18 är klar och hämtas från Östersund, men 20-årige Marcus Björk har rötterna i hockeymetropolen Leksand.

– Jag gick hela vägen från Björnligan upp till allsvenskan där, säger Marcus som inför den gångna säsongen bytte Leksand mot Östersund i division ett.

Annons

– Det gjorde jag för att jag ville spela seniorhockey.

I Östersund blev det sammanlagt 44 matcher.

– Grundserien som vi vann var väl sådär men sen var det riktigt bra klass i allettan, det blev nästan en chock för oss.

Varför väljer du att lämna Östersund för Tyringe?

– Känns som om de har något bra på gång med ett ungt lag. Det känns riktigt bra, säger Marcus Björk som haft lite sms-kontakt med Tyringes målvakt Charlie Fredriksson innan han skrev på ettårskontraktet.

– Han är visserligen två äldre än jag, men vi har spelat ihop både i J18 och J20 i Leksand. Sen har jag träffat tränaren Marcus (Norell) på en camp en gång.

Marcus Björk kom till Tyringe i måndags och skrev på kontraktet samma kväll, och det han sett av orten och Tyrs Hov gillar han.

– Det är en riktigt fin anläggning, och Tyringe påminner lite om Leksand faktiskt.

Trots att Marcus bara är 20 år har han hunnit med en säsong i ettan med Östersund, och har även sju allsvenska matcher med Leksand på meritlistan. Dessutom har det blivit elva landskamper med olika ungdomslandslag för den 190 centimeter långe och 83 kilo tunge backen.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?

Annons

– En tvåvägsback som gillar att följa med upp, och så är jag väl skaplig på skridskorna, säger Marcus Björk.

Tyringes assisterande tränare håller med om de bitarna, men han vill också lägga till att Marcus är aggressiv i sin spelstil och en ledare.

– Vi har bara hört bra om honom och han har den karaktären vi söker. Dessutom så vill han hit och jag är säker på att han kommer att utvecklas här, säger André Reimer.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons