I våras slog Åstorp/Kvidinge ut Röke ur kvalet till Allsvenskan. För Jacob Eliasson blir det likväl allsvenskt spel då han är klar för just Å/K. foto: Arkiv/Jörgen Johansson

Nyckelspelare klar för Rökes banemän

En av Röke IBK:s viktigaste spelare har valt att lämna klubben för att spela i Allsvenskan.
Nästa säsong spelar således Jacob Eliasson sin innebandy i Åstorp/Kvidinge, laget som slog ut Röke i vårens kvalfinal.

– Jag kände att det var lite av min sista chans att spela på hög nivå och hade jag slutat hade jag kanske ångrat mig om tio år, säger 25-åringen som har såväl SSL-matcher som ungdomslandskamper på meritlistan.
Sin nya klubb känner han redan väl då ett flertal av spelarna är tidigare lagkamrater. Dessutom har tränaren Conny Camper uppvaktat honom flera gånger de senaste åren.
– Conny har ringt och vi har haft kontakt i några år då vi känt lite på varandra, säger Jacob Eliasson.

Under förra hösten valde Jacob Eliasson att ta en timeout från innebandyn på grund av motivationsbrist, något han berättar att han drabbats av vid flera tillfällen de senaste säsongerna. Genom att byta klubb och spela i en högre serie hoppas han att motivationen inte ska tryta framöver.
– Jag fick lite energi tillbaka efter det härliga slutspelet och kvalet med Röke och kände att jag har mer att ge, säger han.

Var det aktuellt att stanna i Röke?
– Ja, jag har pratat med både Röke och Åstorp.

Vad gjorde att det vägde över till Åstorps fördel?
– En serie högre och att få testa något nytt helt enkelt, säger Eliasson.

Hur sugen var du på att fortsätta i Röke?
– Sugen var jag, det är alltid kul att spela i Röke. Men jag kände att jag vill spela lite bättre innebandy med snabbare tempo och känner att Röke kanske inte har truppen för att göra det nästa säsong. Hade jag skrivit på för Röke hade det lätt kunnat bli motivationsbrist igen, förklarar Eliasson.

Kontraktet med Åstorp/Kvidinge är på ett år och han utesluter inte att det i framtiden åter kan bli spel i moderklubben.
– Vi får se hur det här året går. Jag har och har alltid haft ett Rökehjärta, jag är ju härifrån. Vi får helt enkelt se hur det blir med Röke i framtiden, säger Eliasson.
Rökes tränare Henrik Ehnberg berättar att han har ”full förståelse” för Eliassons beslut att söka den sportsliga utmaningen.
Samtidigt konstaterar han att det är en stor förlust för klubben och att Eliasson blir svår att ersätta.
– Vi behöver tänka om, men jag är säker på att vi kommer hitta någon bra lösning med den truppen vi har och eventuella nya som kommer in, säger Henrik Ehnberg.

×