”Åklagaren spekulerar om annat än målet”

Kristianstad Rena spekulationer om andra saker än det som rör målet. Så beskriver advokat Niclas Larsson åklagare Eva Norbergs bevis mot pappan i spädbarnsrättegången, som fortsatte på femte dagen på fredagen.

– Åklagaren visar en massa bilder på barnet och insisterar på att pappan ska reagera på dem. De blir ju inte allvarligare för att de visas i olika vinklar. Det är rena ”kejsarens nya kläder”, kommenterar Niclas Larsson.
Bilderna ska visa blåmärken och svullnader på flickan, som föräldrarna misstänks ha orsakat och som lett fram till hennes död i september 2016.
Niclas Larsson menar att det rör sig om rena gissningar, eftersom verkligheten ser annorlunda ut än på bilderna.

Flickan hade drabbats av blödningar i hjärnan och 20 revbensbrott under en period av några veckor i augusti och september, konstaterar olika läkare i obduktionen. De har inga andra förklaringar att än de orsakats av yttre våld.
– Per automatik ska då föräldrarna har gjort det. Det finns andra läkare, som ska vittna som inte har samma inställning, säger Niclas Larsson.
Åklagare Eva Norberg gick deltaljerat och strikt kronologiskt igenom alla fotografier som mamman tog på flickan varje dag efter hemkonsten och utdrag från inlägg på facebook, telefonsamtal och googlingar på nätet om blåmärken på små barn och olika sjukdomar och åkommor.
Hon pressade pappan om han var skyldig till flickans skador, eller om han hade någon aning om hur de kunde ha uppstått.
– Jag vet inte och önskar inget heller än att få veta det, säger pappan.

Till skillnad från mamman upplevde pappan att dottern mådde bra ända fram till sin död på sjukhuset i Lund.
– Svullnaden i hennes tunga lade sig. Ett blåmärke orsakade jag när jag av misstag tappade fjärrkontrollen i hennes ansikte. Hon sa inget då. Vi antog att de två andra blåmärken som uppstod i hennes ansikte kom från mina fingrar när jag matade henne. Hon hade väldigt lätt för att få blåmärken. Hon fick det bara jag tog i henne, förklarade pappan.

När paret fick beskedet att deras flicka hade avlidit på sjukhuset dök polisen upp.
– Jag blev inte förvånad över det. Men när de grep oss undrade jag vad det var som hade hänt? säger pappan.

Vad tänkte du då om vad som hade hänt med din dotter? frågade Eva Norberg.
– Det vill jag inte gå in på. Jag hade en aning, men det är inget som jag kan bekräfta, svarade pappan.
Rättegången fortsätter i nästa vecka. Då ska flera vittnen höras.

Dagens fråga

Är du allergisk mot pollen?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×