Annons

Golftalangen ska spela stortävling

Sport • Publicerad 19 maj 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
15-åriga Anna Wallin från Skyrups GK har kvalificerat sig för Skandia Tour Elite i Åtvidaberg.    foto: arkiv/Marika Höghäll
15-åriga Anna Wallin från Skyrups GK har kvalificerat sig för Skandia Tour Elite i Åtvidaberg. foto: arkiv/Marika Höghäll

– Det ska bli spännande, speciellt att få utmana sig själv och se hur man kan hålla ihop spelet genom hela helgen, säger Anna Wallin.

Tävlingar med mer än en speldag hör inte till vanligheterna för golftalangen.

Annons

Till vardags spelar hon på Skandia Tour Future, en tävling där spelarna går 36 hål under en speldag.

Och det var just genom en Future-tävling som hon kvalificerade sig till Elite-tävlingen i Åtvidaberg den 9-11 juni.

– Vinnaren och tvåan brukar få ett wildcard till Elite-tävlingarna. Jag kom delad tvåa och vi tvåor fick var sitt wildcard, säger Anna som är nöjd med sitt spel under tävlingen:

– Men jag känner ändå att jag spelade ännu bättre än mitt resultat visade. Så det känns skönt att veta att det finns mer att ta av, så att säga.

Trots sin unga ålder är Anna målmedveten och arbetar hårt för att utveckla sitt spel. Hon berättar att fokus i år ligger mycket på de mentala delarna av spelet.

– Innan har jag haft mycket fokus på resultatet, men nu försöker jag tänka mer hål för hål, slag för slag, säger hon och tillägger att hon tror att tävlingar med tuffare startfält, som i Åtvidaberg, kommer vara till stor nytta för henne.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons