ID-kontrollerna viktiga för vår säkerhets skull

Den 4 maj upphörde ID-kontrollerna på tåg, bussar och färjor mellan Danmark och Sverige. Detta meddelades på en presskonferens den 2 maj, och än en gång har den rödgröna regeringen fattat ett beslut som inte bara ter sig ogenomtänkt utan som också kan få svåra konsekvenser. Beslutet kom som en blixt från klar himmel och inte minst togs gränspolisen på sängen av inrikesminister Anders Ygemans utfästelse om förstärkta och i princip hundraprocentiga kontroller vid den svenska gränsen.

Men polisen som svarar för detta arbete, hade inte fått någon som helst information om detta. Polisen i till exempel Malmö går redan på knäna, dessutom närmar sig sommaren, och med den semestrar och ledighet. För att kunna leva upp till regeringens löfte måste polisen nu rekrytera 100-talet civila passkontrollanter. Men sådana plockas inte bara in från gatan; för att kunna komma i fråga krävs bland annat språklig och kulturell kompetens samt diverse formell utbildning. När regeringsmålet ska kunna vara uppfyllt står alltså skrivet i stjärnorna.

Att ID-kontrollerna genomförts på ett minst sagt tidsödande sätt är så klart inget som vi Sverigedemokrater är nöjda med. Genom samarbete mellan Danmark och Sverige så kan problemet som varit med runt tre kvarts fördröjd återresa från Köpenhamn kunna upphöra eller minimeras till några få minuter, och problemet med tågbyte skulle upphöra.

Med återinförda ID-kontroller hade vi åter fått kontroll över vilka som kommer till vårt land, invandringen minskar och risken för att få in personer med terroranknytning hade också minskat.
Det enorma antalet asylsökande som med regeringens välsignelse välkomnades till Sverige hösten 2015 har även lett till hård press på den skånska sjukvården, och i många skånska kommuner råder redan nu kris.
Alltså måste risken för en ny invandringsström minimeras.
Därför kräver vi Sverigedemokrater att polisen med omedelbar verkan måste få börja genomföra ID-kontroller på tågen från Kastrup till Sverige.

Dagens fråga

Har du någon gång fuskat på ett prov?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×