IFK Hässleholm vann hemma och HIF kryssade borta

Sport IFK Hässleholm tog sin andra raka seger i fotbollstvåan när man hemmabesegrade Nybro med 2–0, halvtid 1-0.
Sport • Publicerad 20 maj 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
IFK Hässleholms Mike Andrew sätter säkert straffen som ger 1-0 bakom Vedran Bajramovic i Nybromålet. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Därmed lyfte man också tre placeringar och lämnade jumboplatsen i tabellens bottendel.

– En skön seger och bra för vårt självförtroende, menade IFK Hässleholms mittback Linus Svensson vars lag för första gången i vår kunde gå av planen med baklängesnollan i behåll.

IFK:s mål gjordes av Mike Andrew på straff i den 15:e minuten och av Waed Shaif i den andra tilläggsminuten av matchen.

Stadskollegan Hässleholms IF var bara sex minuter från serieledning när man tappade sin 1–0-ledning i bortamötet med Räppe.

Joel Wedenell gav de grönvita ledningen i den 70:e minuten men Dan Olofssons lag lyckades inte hålla undan utan fick nöja sig med en poäng.

I damettan vann Glimåkra stort hemma mot bottenlaget Lörby. I paus var ställningen 2–0 och hemmamålen gjordes av Sofie Andersson 2, Josefine Mårtensson, Olivia Johansson och Louise Persson.