Annons

Äntligen klart med industrispår i Osby

Osby • Publicerad 23 maj 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Projektet som beräknas kosta 32 miljoner kronor har varit hett efterlängtat av både politiker och företagare i kommunen.

Och det handlar inte bara om stora möjligheter för de befintliga företagen. Förhoppningen är att det ska locka nya företag till orten vilket även skulle betyda flera arbetstillfällen.

Annons

– Bakgrunden till att det behövs ett nytt industrispår är att det nuvarande har för lite kapacitet, berättar Gert Steneloo, styrelseordförande i Osbytåg.

Han berättar att man nu bara kan köra in med mindre tågsätt och att man heller inte kan köra in med tågsätt som kommer norrifrån.

– Dessa måste ner och vända i Hässleholm, berättar han.

Med det nya industrispåret kommer man att kunna ta emot tåg både norr- och söderifrån samtidigt som det går att ta emot långa tågsätt.

Det är en stor investering för kommunen, men Johan Persson, mark- och exploateringschef tror att budgeten kommer att hålla.

Både politiker och företag har haft en stark önskan om att ett nytt industrispår ska bli verklighet. Och äntligen är det dags.

– Det har kommit förfrågningar från företag som vill etablera sig i Osby men där det fallit på grund av spåren, fortsätter Gert Steneloo.

Johan Persson berättar att spaden kan sättas i jorden inom några veckor och en bit in på 2018 ska tågen kunna rulla.

– Vi kan inte fortsätta med den här belastningen på våra vägar, avslutar Gert Steneloo. Den här satsningen har framtiden för sig.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons