Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX Bild: TT

Tager Tomelilla Björn?

Tomelilla Efter att Björn Ranelid fått avslag på sin ansökan om att bli borgerlig vigselförrättare i Simrishamn gjorde han slut med hela Österlen för all framtid – men nu har kärlek uppstått på nytt.
Strax efter beslutet hörde Tomelilla av sig med ett förtroendefullt frieri.

Det var i slutet av februari som Björn Ranelid lämnade in en ansökan till länsstyrelsen om att bli borgerlig vigselförrättare i Simrishamns kommun.

Efter avslaget, som bland annat grundade sig i att han inte var skriven på orten, sa Björn Ranelid i ett känslosamt uttalande att han gjorde slut med hela Österlen och aldrig i framtiden tänkte ta några uppdrag där.
Men hjärtesorgen blev inte långvarig. Politikerna i Tomelilla visade sig ha ett större intresse för Björn Ranelid och har nu kontaktat honom med beskedet att de vill ge honom förtroendet som vigselförrättare i kommunen.

Björn Ranelid har tidigare avslöjat att han får ett trettiotal förfrågningar om året från par som vill vigas av honom. Han har även sagt till Aftonbladet att han är lättad efter kontakten med Tomelilla kommun och att han ser fram emot att ta sig an uppdraget. Han har även berättat att han har en stark koppling till Tomelilla efter att i 17 år haft fritidshus i Toarp tillsammans med dåvarande hustrun och barnen.

Men än har inte alla parter sagt ”Ja”. Efter att Tomelilla kommun gett tummen upp går ärendet vidare till Länsstyrelsen där tillståndet utfärdas, först den 2 juni kommer beskedet om historien får ett lyckligt slut eller ej.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Är du allergisk mot pollen?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×