Annons

Upplagt för riddarhelg

Hässleholm • Publicerad 23 maj 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Riddartorneringen är det stora dragplåstret under de två dagarna. Men besökarna kan också spatsera kring på en medeltida marknad och äta god mat.
Arkivbild
Riddartorneringen är det stora dragplåstret under de två dagarna. Men besökarna kan också spatsera kring på en medeltida marknad och äta god mat. Arkivbild

I Hovdalas unika och vackra slottsmiljö ska riddarekipage från hela landet kämpa om äran under fredag och lördag, med målet att få kalla sig Sveriges Bästa Riddare.

För sjätte året i rad arrangeras riddartorneringen vid Hovdala slott, kanske Skånes största familjearrangemang med de bästa riddarna i från hela Sverige.

Annons

Drygt 40 riddarekipage tävlar på ridbanan och det bjuds på uppvisningar i strid till häst, beridet bågskytte och mycket mer.

Förutom riddartorneringarna kan man under de två dagarna få ta del av god mat, medeltida musik och gycklerikonster, uppleva en stor medeltida marknad där både stor och liten kan fynda och lära sig om historia och gamla hantverk.

Nytt för året är Barnens Borggård, där du finner en hel del gratis aktiviteter för barn upp tom 12 år.

Det blir även spännande dockteater, dans och lekar, hantverk och en skattjakt på Drakens Guld.

Tävlingarna är ett samarrangemang mellan SRS (Föreningen Sveriges Riddaresällskap) och Hovdala Slott som står för förplägnaden under de två dagarna.

Riddardagarna öppnar klockan 10 både fredag och lördag.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons