Annons

Hässleholmsmiljöer och vilda djur i ny barnbok

Personligt Ny barnbok med inspiration från Hässleholm och djuren i Afrika.
Personligt • Publicerad 27 maj 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Linda Rosenlöf har skrivit en barnbok, där hässleholmsmiljöer blandas med afrikanskt djurliv. Boken är illustrerad av Boel Wanjeskog och just nu finns allt utställt på biblioteket i Hässleholm. FOTO: JOHANNA KULLBERG
Linda Rosenlöf har skrivit en barnbok, där hässleholmsmiljöer blandas med afrikanskt djurliv. Boken är illustrerad av Boel Wanjeskog och just nu finns allt utställt på biblioteket i Hässleholm. FOTO: JOHANNA KULLBERG

Linda Rosenlöf har under elva år arbetat med geparder på ett center i Sydafrika och vistats mycket med Afrikas vilda djur.

Det var under tiden där som idén till en barnbok kläcktes och nu är boken klar.

Annons

Den är full av livslärdomar. Allt som finns och sker i boken är hämtat från verkliga händelser. Varje sida är minnen får Lindas tid i Sydafrika samt möten med de vilda djuren, upplevelser som har fått henne att växa som människa.

Alfabetet och ABC är ett genomgående tema i boken, eftersom hon är en ABC fantast. Detta är även återkommande i bilderna.

– Det är lätt att ta till sig och det finns ett oerhört djup i enkelheten, säger hon.

Boken är illustrerad av konstnären Boel Wanjeskog från Vinslöv. De träffades under förra året och ett samarbete blev till. Många mejl, oftast flera gånger om dagen, blev grunden till deras samarbete.

Först gjordes boken enbart på engelska, men den finns numera även på svenska.

Linda Rosenlöf berättar att det är viktigt för henne att tänka utanför ramarna. Att gå in i sitt inre, och då finns det mycket du kan.

– När du går in i ditt inre öppnas dörrar i dig. I ditt allra innersta finns det mörka. Detta kan slipas som en diamant. Du ska bara våga, säger hon.

För hon har fått våga för att komma dit hon är idag.

Just nu finns Linda Rosenlöfs kulturkonst på biblioteket i Hässleholm. Utställningen hänger kvar där maj månad ut.

Barnboken visar kända hässleholmsmiljöer, som statyn Våren, blandat med Afrikas vilda djur och då förstås särskilt Lindas kära geparder. Geparden är ju också ett djur som ligger och lurar på Hässleholms gator.

Johanna Kullberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons