Annons

Mångfaldhetspris till Östra Göinge

ÖSTRA GÖINGE Kommunens integrationsprojekt hyllas.
Östra Göinge • Publicerad 30 maj 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Östra Göinge har bland annat satsat på en rad lyckade matmässor. Här en bild från internationella matmässan i Knislinge. ARKIVBILD
Östra Göinge har bland annat satsat på en rad lyckade matmässor. Här en bild från internationella matmässan i Knislinge. ARKIVBILD

Norra Skåne har tidigare berättat att Östra Göinge kommun nominerats till Winnet Skåne-priset 2017. Priset delas ut till en kommun som har genomfört en särskilt innovativ jämställdhets- och mångfaldhetssatsning.

Östra Göinge nominerades tillsammans med Helsingborg, Hörby, Malmö och Perstorp. Och på tisdagen kom beskedet att priset, som delas ut på ”Social Innovation Day” i Ängelholm på torsdag, går till Östra Göinge kommun.

Annons

Integrationsprojektet ”Tillsammans bygger vi framtiden” har inkluderat en rad aktörer (kommun, kyrka, frivilligorganisationer, företag, med flera) och inom ramarna för projektet har allt från matmässor och utställningar till mentorsprogram och satsningar på språkvänner genomförts.

I motiveringen hyllas Östra Göinge för att kommunen genom projektet har ”fått nya och väletablerade invånare att mötas”.

Winnet Skåne har på uppdrag av Region Skåne tagit fram mångfaldhetskartan (ett statistiskt redskap för att främja jämställdhet och mångfald i skånska kommuner) och som en del i arbetet med kartläggningen har kommunerna fått berätta om olika satsningar som har genomförts. Satsningarna har synats och kommunerna som gjort något särskilt positivt har nominerats till Winnet Skåne-priset.

Ett pris som alltså gick till Östra Göinge.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons