Annons

Alla har längtat efter Usamas uppfinning

Hässleholm 12-årige Usama Hammur på Ljungdalaskolan är en kreativ kille. Han vann uppfinnartävlingen Finn upp 2017, som avgjordes på Nobelmuseet i Stockholm.
Hässleholm • Publicerad 31 maj 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Usama Hammur, 12 år går i sexan på Ljungdalaskolan. Hans uppfinning som gör att man kan öppna dörrar med fötterna vann uppfinnartävlingen Finn upp 2017.  Foto. Stefan Olofson
Usama Hammur, 12 år går i sexan på Ljungdalaskolan. Hans uppfinning som gör att man kan öppna dörrar med fötterna vann uppfinnartävlingen Finn upp 2017. Foto. Stefan Olofson

Han gick till final med sin uppfinning "Fottag", som gör att man kan öppna dörrar med fötterna.

Annons

På tisdagen var Usama med i TV 4:s nyhetsmorgon där han förvånade programledarna Tilde de Paula och Peter Jihde.

Usama gillar att uppfinna saker. Han har en del idéer, som han filar vidare på. Och när han inte uppfinner så brinner han för fotboll.

När Usama kom till skolan på onsdagen hyllades han av alla och klockan 12 blev han firad med blommor och tal i matsalen.

Annons

Tävlingen var uppdelad i fyra kategorier med tre personer i varje där ettan fick 5 000 kronor, tvåan 3 000 kronor och trean 1 000 kronor.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons