Annons

”Rolig grej” att köra runt i stulen traktor

Östra Göinge • Publicerad 1 juni 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var i mars i år som duon stal traktorn. Den 28-årige mannen, som är hemmahörande i Helsingborg, säger enligt domen att han letade efter en man som var skyldig honom pengar. Eftersom mannen inte var på gården när han kom dit tillsammans med 18-åringen bestämde de sig för att ta traktorn.

Tillsammans bröt det sig in i garagebyggnaden på gården, skruvade av registreringsskyltarna på traktorn och körde från gården.

Annons

Enligt 28-åringen var avsikten att behålla traktorn som pant tills han fick pengarna som mannen var skyldig honom. Den 18-årige Östra Göinge-bon säger också enligt domen att traktorns ägare ska ha varit skyldig 28-åringen pengar.

18-åringen berättar att han tyckte det var en ”rolig grej” att ha en traktor att köra omkring med.

18-åringen döms även för häleri. Enligt domen har han tagit emot stulet gods från 28-åringen. 28-åringen ville att han skulle hjälpa honom att sälja godset.

Den 28-årige mannen döms för ytterligare en rad brott – totalt fyra fall av häleri, åtta fall av olovlig körning (grovt brott) och ett fall av stöld.

Så sent som i maj 2016 dömdes 28-åringen till ett års fängelse för stöld, häleri, narkotikabrott och rattfylleri. I januari i år blev han villkorligt frigiven. Han döms nu till fem månaders fängelse plus att den villkorligt medgivna friheten förverkas.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons