Annons

Stämningen är a och o för dem som älskar Elitloppet

Sport • Publicerad 2 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är en brokiga skara på 30 personer i åldrarna 30-70 år som samlas på Norregatan i Hässleholm på fredagsmorgonen. Sällskapet utgörs bland annat av fastighetsmäklare, målare, murare, bilförsäljare, stensättare, handlare, ekonom, behandlingsassistent, brevbärare och de kommer från Hässleholm, Vinslöv, Broby, Kristianstad, Åhus, Kävlinge, Malmö och Rättelöv. Men de har ett gemensamt mål – Solvalla.

Annons

Ett gäng som har samlats för frukost hemma hos reseledaren Per ”Päran” Ekblad en dryg timme innan avfärd ansluter också minuterna innan bussen ska lastas.

Men han hade fel.

Annons

Han poängterar också att det nu blivit en kärna på cirka 20 personer som han lärt känna. Mats Nilsson är dessutom en i det gäng som varje år spelar kort på vägen upp till Stockholm.

Sedan drygt tio år tillbaka har gänget lyckats få plats på det som kallas ”Första parkett” – ett inhägnat område längst fram vid staketet cirka 75 meter från mållinjen med stora träbänkar och bord och där det är servering av mat och dryck.

– Första året när Copiad slog Pine Chip var otroligt. Sen kommer man inte ifrån försöket i år med Bold Eagle, det var något ut över det vanliga, säger han och rabblar sedan upp ytterligare några vinnare som Brioni, Varenne och Moni Maker.

Men vad är det som gör att du har åkt varje år?

Annons

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons