Annons

Poängplockaren återvänder till Röke

Sport • Publicerad 6 juni 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Marika Bengtsson fick ihop 40 poäng och slutade trea i poängligan i division två.                                   Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Marika Bengtsson fick ihop 40 poäng och slutade trea i poängligan i division två. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Säsongerna 14/15 och 15/16 utgjorde hon en glödhet formation tillsammans med Anna Gunnarsson och Sofia Eliasson där Marika Bengtsson producerade 116 poäng.

När hon i höstas bestämde sig för att trappa ner i Göinge berodde det till stor del på jobbet.

Annons

– Jag jobbar som fastighetsmäklare i Hässleholm och Osby och ville ha fokus på det. Men jag har kommit fram till att man måste ha något vid sidan om som man brinner för, annars är det lätt att snöa in totalt på arbetet.

Nu har Marika Bengtsson alltså bestämt sig för att återvända till de vinröda.

– Jag har haft ett kul år i Göinge men jag har kvar väldigt många kompisar i Röke och att Emelie Persson och Anna Gunnarsson finns i klubben är en starkt bidragande orsak. Tränings- och matchmässigt är det ungefär detsamma, skillnaden är att man måste ge lite mer i Röke, säger Bengtsson som har fått till ett passande upplägg.

Hon är glad över att vara tillbaka och lite extra nöjd med att hon har lyckats hålla övergången hemlig – till och med för de närmaste kompisarna i Röke.

– Ingen i laget vet om det. Emelie och Anna har ju vanligtvis stenkoll på allt som händer men inte ens de vet om att jag har bestämt mig för Röke, så detta kommer som en nyhet för alla, säger Marika och skrattar.

Det fanns andra alternativ.

– Jag har haft erbjudande från andra klubbar men det har inte varit snack om någon annan klubb än Röke.

Under månaderna i Göinge har hon utvecklat flera bitar i sitt spel.

– Jag har fått utmana mer i Göinge och har tagit större ansvar. Därför känner jag mig också mer redo för den roll som Rickard Träff vill ha mig i, förklarar Bengtsson.

Den gångna säsongen hängde Röke med i tätstriden ända in på sluttampen.

Annons

Hur ser du på era chanser kommande säsong?

– Jag är ju en vinnarskalle och vill vinna alla matcher, om vi möter ett SSL-lag eller ett division tre-lag spelar ingen roll. Jag tror och hoppas att vi kommer att vara i toppen. Tidigare har ju vår styrka varit att vi aldrig ger oss och jag tror det kommer att fortsätta vara så.

Röketränaren Rickard Träff är mycket nöjd med nytillskottet:

– Med Marika i laget tillför vi en stabil poängproduktion, en spelare med rutin men framför allt en bra och uppskattad person som får sina medspelare att må och prestera bättre, säger Träff som räknar med att Bengtsson fortsätter producera.

– Under sina två säsonger i föreningen bildade hon tillsammans med Anna Gunnarsson och Sofia Eliasson en av Skånes absolut bästa offensiva formationer. Det ska bli riktigt intressant att se vad Marika kan uträtta nu när kommer tillbaka till Hässleholm.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons