Annons

”Fler turer än på hela förra året”

IMMELN Efter ett läroår har M/S Immelns nya ägare fått ordentlig fart på verksamheten.
Östra Göinge • Publicerad 11 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Jon och Linda Marin driver sedan flera år tillbaka Immelns kanotcenter och i fjol köpte de M/S Immeln och tog över båtturerna på sjön.

Jon Marin berättar att de medvetet inte gjorde några större förändringar första året. De såg premiärsäsongen som en möjlighet att se vad som fungerade och var det fanns förbättringsmöjligheter. Efter första året hade de en lång lista på saker de ville utveckla inför andra säsongen.

Annons

– Bland annat öppnade vi upp och såg till så att det blev mer sjöutsikt överallt. Och vi har breddat målgruppen. Utöver lunchturerna har vi tematurer och vi riktar även in oss på företag, säger Jon.

Med både kanoterna och båten har möjligheterna att erbjuda ett helhetskoncept ökat.

Båten kan fungera som konferenslokal och restaurang efter en dag i kanoterna med äventyr och vildmarksliv.

Eftersom Marins är företagare var det givetvis ett affärsmässigt beslut att ta över båten. Men att lyfta fram Immeln och sätta bygden på kartan som en destination för turister var också viktig.

– Absolut. Det är viktigt att turismen här utvecklas, säger Jon.

För Jon var det en spännande utmaning att ta sig an fartygsbefälsutbildningen.

– Jag kom från en släkt av sjömän, men själv har jag inte varit på sjön. Att lära sig något helt nytt i vuxen ålder var spännande och en stor utmaning, säger han.

Även om räkfrossa och konferenser och lunchmenyer och panoramafönster kan hjälpa till att lyfta verksamheten är Jon Marin naturligtvis väl medveten om vad det är som verkligen lockar turister till sjön och M/S Immeln:

Naturupplevelsen.

– Det är ju en fantastisk natur. Jag kommer aldrig att vänja mig vid upplevelsen, aldrig bli blind för den.

Annons

– Som nu på morgonen när vi var ute och det fortfarande var dimma. Det är magiskt. Och det är svårt att inte föreställa hur troll och tomtar springer runt i skogen.

bild 1/2
Jon Marin, MS Immeln.
Jon Marin, MS Immeln.
Jon Marin, MS Immeln.
Jon Marin, MS Immeln.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons