Annons

Peter Swärdh får sparken från Kalmar FF

Nyheter Kalmar FF har börjat säsongen rekorddåligt och i förmiddags beslutade klubben sig för att sparka tränaren Peter Swärdh.
Publicerad 13 juni 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Hässleholmsbördige Peter Swärdh var inne på sitt tredje år som tränare för Kalmar FF. Efter fjolårets sjätteplats fanns förhoppningar om att klubben skulle förbättra sig ytterligare, men istället har säsongsinledningen bara resulterat i åtta poäng på tolv matcher och en 14:e plats i tabellen.

I söndags kväll hade Kalmar FF ett styrelsemöte där de beslutade sig för att sparka Peter Swärdh med anledning av detta.

Annons

– Peter hade haft ett oerhört tufft utgångsläge att vända detta detta. Det har inte gått som vi tänkt oss, resultaten har inte gått med och det är på de grunderna vi tagit beslutet, säger Kalmar FF:s ordförande Mattias Rosenlund till Sportbladet.

– Det har varit för lite vinster och för många förluster. Det finns så mycket om och men, men det handlar i grund och botten om att vi presterat för svagt. Sen kan man titta närmare på allt och ha funderingar kring det och varför det blev så, men jag låter det vara där. Jag vill inte ta det vidare mer än att konstatera att Kalmar tagit beslutet, jag respekterar det och vi går vidare åt varsitt håll, säger Peter Swärdh.

Ny tränare efter Peter Swärdh blir Nanne Bergstrand, och det blir hans tredje sejour i Kalmar FF. Tidigare har han varit tränare under åren 1998-99 och 2003-2013, och nu har han skrivit på ett kontrakt för 2,5 år.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons