Annons

Entré sålt för en spottstyver

Malmö • Publicerad 14 juni 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Köpcentret Entré är sålt för 400 miljoner kronor. Arkivbild
Köpcentret Entré är sålt för 400 miljoner kronor. Arkivbild

Som tidningen tidigare uppgett har tyska Commerz Real sålt köpcentret Entré till det Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon.

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/05/26/entre-far-lokal-agare/" one_line="true"]

Annons

Entré vid Värnhemstorget som länge gapat med tomma lokaler har inte lockat så många köpsugna kunder de senaste åren. Förra månaden såldes bolaget till Trianon som även har ingått avtal med Malmö stad som ska verka för att det tecknas hyresavtal i byggnaden för samhällssservice.

– Vi har en plan för huset om fortsatt handel och olika aktiviteter som kan kompletteras med samhällsservice och kultur. Det kommer att byggas mycket i området kring Värnhemstorget så behovet av både handel och samhällsservice kommer att öka, säger Olof Andersson, vd på Trianon vid ett tidigare tillfälle till tidningen.

[contentcards url="http://www.skd.se/2015/04/23/ja-till-entres-utbyggnad/" one_line="true"]

Detta kan jämföras med nästan 1,5 miljarder kronor, enligt Fastighetsvärldens källor, som det tyska bolaget betalade till danska TK Development 2006 när allt pekade uppåt – och köpet ägde rum tre år innan huset var invigningsklart.

Det förs även diskussioner med kommunen om att upplåta sammantaget 100 lägenheter för grupper, som saknar egen ekonomisk förmåga, för att motverka hemlöshet i staden.

[contentcards url="http://www.skd.se/2011/09/11/kopcentret-entre-kan-bli-annu-storre/" one_line="true"]

Trianon siktar på börsen. Handel på Nasdaq First North Premier är planerad till den 21 juni.  I samband med noteringen tar bolaget in 300 miljoner kronor, som bland annat ska finansiera förvärvet av Entré.

Fastighetsbolaget nominerades för andra året i rad vid Malmö näringslivsgala till Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons