Kalle Lind sommarpratar 26 juli. Foto: TT

Lova Sommarprogram om Eslöv och döden

En av skåningarna i årets Sommar i P1 är författaren och komikern Kalle Lind. Han utlovar ett sommarprogram om Eslöv och döden.

– Mer insäljande än så kan det väl inte bli, säger han med ett stort skratt när tidningen får ett prat med honom per telefon från pressmötet i Berwaldhallen i Stockholm.
– Jag kommer också att prata om lätt bortglömda, svensk nöjesprofiler, lägger han till.
Vad tänkte du när du fick frågan om att sommarprata?
– Jag kände väl att det var på tiden, inte för att jag är ett självklart val men för att jag drömt om det här i trettio år. Jag var tidigt medveten om vad Sommar var och väldigt intresserad och bekant med formatet och satt som liten och hörde folk som var viktiga för mig. Det är ju ett program som förvaltat sin form väldigt väl och varje sommar är det två, tre program som man minns långt efter – och det behöver inte vara de största eller mest intressanta namnen.

Kalle Linds Sommar sänds 26 jul och spelades in redan i slutet av maj.
– Tur är väl det, det hade varit jobbigt annars för familjen i sommar om jag gått upp mitt i natten för att ändra låtar på låtlistan, säger han.

Vad blir det för musik då?
– Det blir bara sånger på svenska och jag har en tanke om att sång och prat ska interagera. Pratar jag om Eslöv blir det sånger om Eslöv, det finns ju en del speciellt om Östen Warnerbring är inkopplad.

Vem ser du själv mest fram emot att lyssna på?
– Ja, jag står här mitt i det bullriga pressmötet och försöker bearbeta vilka det är som är här men Ulf Ekman är jag lite spänd på, det ska bli intressant att se om han förändrats och Finlands president Tarja Halonen är ju stort.

Och hur kommer man att känna när man lyssnar på ditt Sommar tror du?
– Jag är inte en sån som tänker så mycket på känslorna, jag tänker mer på vilka ord jag ska använda. Men jag hoppas man blir lite rörd och lite glad.

×