Annons

Fler döda i höghusbranden

Publicerad 15 juni 2017 • Uppdaterad 15 december 2021

Vid en presskonferens vid lunchtid på torsdagen meddelade polischef Stuart Cundy att 17 personer nu bekräftas döda - men ingenting tyder på att dödssiffran skulle stanna där.

Brandchef Dany Cotton säger, enligt The Guardian, att man nu kommer att sätta in sök-och-rädda-grupper. Man kommer även att skicka in sökhundar före brandmännen. Sökandet kommer, enligt henne, att ta lång tid, kanske veckor. Särskilt de övre våningarna kommer att bli svåra att söka igenom.

Annons

Hon uppgav också att ingenting tyder på att branden skulle ha något med terrorism att göra. Ett vittne till branden har tidigare sagt att ett exploderande kylskåp kan ha utlöst branden medan det extremt snabba förloppet kopplas samman med den renovering som gjordes för ett par år sedan och det isoleringsmaterial som användes då.

Vid presskonferensen sade Stuart Cundy att det är för tidigt att säga om renoveringen verkligen påverkat brandförloppet.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons