Birte Sandberg tror att många anställda i regionen vill ha en förmånscykel. Arkivbild

C vill ge anställda cyklar

Skåne Ge anställda i Region Skåne möjlighet till förmånscykel, som man både kan cykla till jobbet med samt använda privat.

Det tycker Centern i en motion. Flera kommuner och regioner i Sverige, bland annat Region Halland och Region Jönköping, erbjuder möjligheten i dag.
– I Halland har intresset varit ganska stort bland de anställda där 1 340 cyklar tagits ut på cirka 7 000 anställda. Dessutom är det ett kostnadsneutralt erbjudande gentemot de anställda med flera typer av cyklar i erbjudandet, säger Birte Sandberg, gruppledare för Centern i Region Skåne.
Hon tror att nyttan med förslaget är stor:
– Det gynnar folkhälsan och ligger väl i linje med Region Skånes inriktning på ett aktivt miljöarbete, ökad cykling och att minska beroendet av fossila, bränslen. Dessutom är det en förmån som skulle öka attraktiviteten för regionen som arbetsgivare.

Dagens fråga

Brukar du plocka jordgubbar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×