Cheops’ Cave:August Rauer, Sebastian Wihlborg, August Olsson, Marcus Brixne samt Erik Lundow. Foto: Sara Wihlborg

Indierockarna återvänder till Zagreb

fyra frågor Senast spelade de på Markandagarna, indierockbandet Cheops’ Cave, och nu är det dags för festivalspelning i Zagreb där band som Kings of Leon och Arcade Fire spelar.

På lördag sätter sig Cheops’ Cave på bussen ner till Inmusic Festival, men det är inte första gången de åker buss till Kroatien för att spela. Redan i höstas fick bandet, med hjälp av Studiefrämjandet, två spelningar i Zagreb. Tidningen fick en pratstund med sångaren August Rauer.
1. Hur gick spelningarna i Zagreb förra gången?
Det gick jättebra. Vi var riktigt nöjda och glada att få komma dit, och att få spela utomlands. En av spelningarna var i en konserthall, Club Culture, och det var en publik på 500, så det var häftigt.
Vi sålde flera skivor och flera i publiken kom fram efteråt och sa att det var grymt. Så det var gött att få respons.

2. På lördag tar ni bussen från Malmö till festivalen. Vad gör ett band på en buss i 23,5 timmar, kommer ni jamma hela vägen ner?
Nej, det tror jag inte. Det blir nog att man sover lite, lyssnar på musik och kanske spelar kortspel. Det kommer finnas andra band i bussen med som också ska spela på festivalen. Bussen kommer plocka upp band i Stockholm och Norrköping innan den plockar upp oss i Malmö. Sedan fortsätter den genom Danmark och Tyskland och vidare.

3. På onsdag spelar ni Zagreb på Inmusic festival. Vad kan publiken förvänta sig av spelningen?
De kan förvänta sig energifylld indierock. Vi har också en ny låt, som inte är med på skivan som vi ska köra. Vi spelade den för första gången inför publik på Markandagarna, då hade den precis blivit klar. Nu är vi ännu mer taggade att spela den.

4. Vad händer efter Zagreb?
Vi jobbar just nu på tre, fyra nya låtar, och de vill vi göra musikvideos på till hösten. De nya låtarna är lite åt ett annat håll i stilen. Våra tidigare låtar är det fullt ös i, det är köttig rock, och de nya är lite lugnare, men vi gillar det. Jag tycker själv att lite variation är bra.

×