Foto: Alessandro Di Marco/ANSA /AP/TT

Kvinna död efter paniken på torget

Utrikes En 38-årig kvinna har avlidit av de skador hon fick i samband med att panik utbröt på ett torg i Turin under Champions League-finalen i fotboll.

Samma kväll som terrorattentatet på London Bridge och vid Borough Market, och bara dagar efter själmordsbombningen vid en Arana Grande-konsert i Manchester, spelades Champions League-finalen i fotboll mellan Juventus och Real Madrid. Matchen visades på storbilds-tv på Piazza San Carlo i Juventus hemstad Turin i Italien.

I slutet av matchen brände någon av två smällare och någon skrek bomb. Panik utbröt på torget när folk i mitten försökte springa iväg. En svallvåg utlöstes i folkmassan och människor trycktes mot staket, folk blev nedtrampade eller fick skärskador när de trycktes igenom skyltfönster.

Totalt skadades 1 527 människor, varav sju allvarligt. Nu har händelsen skördats sitt första dödsoffer. En kvinna har avlidit på grund av de skador hon fick vid händelsen. Kvinnan är  38-åriga Erika Pioletti ursprungligen från den lilla byn Beura Cardezza nära gränsen till Schweiz. Enligt tidningen La Repubblica var hon inte ens supporter till Juventus utan råkade bara befinna sig på torget för att hon skulle möta sin pojkvän.

Pioletti klämdes mellan folkmassan och en vägg fick en hjärtinfarkt på grund av trycket mot hennes bröstkorg som uppstod. La Repubblica uppger att när kvinna under torsdagen undersöktes av läkare  på San Giovanni Bosco-sjukhuset upptäckte man väldigt allvarliga hjärnskador. Hennes föräldrar som hade vakat vid hennes sida beslutade att man skulle låta donera hennes organ.

Borgmästare Chiara Appendino uttryckte stadens sorg:
– I en sådan sorgens stund är varje ord överflödigt. Jag kan bara uttrycka mina ärligt kända kondoleanser till Erikas familj och vänner, sa hon.

Även från Juventus sida uttryckte man sin sorg över det som hänt:
”Händelserna på kvällen den 3 juni finns i hjärtat hos våra ledare, medlemmar och anställda som ansluter sig till stadens sorg”, skriver man på sin hemsida.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du plocka jordgubbar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×