Stannar i kommunen efter kraftiga kritiken

BROBY Arbetsförmedlingen var på väg att lämna sina lokaler i Östra Göinge.
Men efter kraftig kritik från den politiska ledningen i kommunen lutar det åt att Arbetsförmedlingen stannar – och blir rumskompis med kommunens arbetsmarknadsenhet.

– Vi har sagt att vi vill hitta en modell där vi tillsammans med arbetsförmedlingen kan ta tag i den stora utmaningen att få folk i arbete och det här är ett steg i den riktningen, säger kommunalrådet Patric Åberg (M).
Han var oerhört kritisk när beskedet om att Arbetsförmedlingen var på väg bort från Östra Göinge kom i Broby. ”Jag är djupt oroad över utvecklingen och statens flykt härifrån”, sa han och menade också att ”det sänder inga bra signaler” och att ”Arbetsförmedlingen måste ta sitt ansvar.”

Nu har kommunens tjänstemän och Arbetsförmedlingens representanter arbetat fram en handlingsplan och tanken är att samlokalisera Östra Göinges arbetsmarknadsenhet och Arbetsförmedlingen.
Det återstår fortfarande ett antal punkter som måste lösas innan en överenskommelse om ett samarbete är klar.
Patric Åberg är nöjd med handlingsplanen.

Det lönade sig att bråka?
– Absolut, säger Åberg, som dock påpekar att samarbetet med Arbetsförmedlingen bara är ett steg på vägen.

Det stora jobbet fortsätter.
– Ja, nu handlar det om att ro det här i land, för den stora utmaningen är ju att få folk i arbete. Det är den största utmaningen vi har i kommunen, säger Åberg.

Dagens fråga

Har du drabbats av den senaste tidens tågkaos?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×