Det blir planbyte då Rikard Svensson tar över som herrtränare i Glimåkra. När väl våren kommer på allvar blir det spel på naturgräs. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Glimåkra fick bara en poäng i Hammenhög

Glimåkra tappar i kampen mot Asarum i toppen av division ett-serien.
Bortamötet med ett annat topplag, Hammenhög, slutade nämligen mållös men Glimåkratränaren Rikard Svensson var ganska besviken över resultatet.

– Känns mer som två tappade än en vunnen poäng, förklarade Glimåkratränaren.
– Speciellt med tanke på vår andra halvlek då borde vi gjort ett segermål.
Under den första halvleken blev spelet på Hamondavallen ganska böljande. Glimåkra hade snarast en 4–5–1-uppställning i den här matchen med Therese Björck och Amalia Karlsson som centrala mittfältare tillsammans med Frida Wellinder.

– Första gången i vår med den uppställningen men det såg ganska bra ut, ansåg Rikard Svensson.
I den andra halvleken kopplade Glimåkra ett grepp om matchen och skapade flera bra chanser.
Boll i stolpen och boll i ribban samt ett jätteläge för Sofie Andersson men bollen gick ändå inte förbi Olivia Andersson i Hammenhögsmålet.
– Nej, men vi gör en riktigt bra andra halvlek där vi var värda ett mål, ansåg Glimåkratränaren som bytte in Matilda Ståhl istället för Frida Welinder en bit in i den andra halvleken.

För Glimåkra väntar nu två riktiga toppmatcher som avslutning på vårsäsongen. Först hemma mot Asarum kommande torsdag och sedan Halmia på bortaplan den 1 juli.
– Tre riktigt tuffa avslutningsmatcher för vår del, menade Rikard Svensson.
– Samtidigt roliga matcher som vi verkligen ser fram mot att spela.

×