Backen Rickard Schacher i dribblingstagen på Hjärsås IP där hans lag vunnit alla sex matcher under våren. Foto: TOMAS GUSTAVSSON
Niclas Svensson får behandling efter knäskadan i matchen mot Veberöd. Foto: Tomas Gustavsson

Hjärsås/Värestorp drar ifrån i toppen

Ett strålande frisparksmål av spelande tränaren Emil Rydh Persson grejade tre poäng och Hjärsås/Värestorps sjätte raka seger i fotbollsfyran.
– Viktigt att man kan vinna matcherna i serien för en oavgjord är ju alltid två tappade poäng, menade segerskytten vars lag nu ryckte i tabelltoppen och plötsligt är fem poäng före ett koppel med jagande lag.

1–0-vinsten togs dock inte utan besvär eftersom gästande Veberöd hade bestämt sig för att sälja sig dyrt. Detta trots en rad vakanser i laget och dessutom med tränaren, den förre landslagsspelaren Leif Engqvist, avstängd och den här gången förvisad till åskådarplats.
– Nöjd med insatsen förutom den sista tredjedelen, ansåg Emil Rydh Persson vars lag hade ett grepp om händelserna i första halvlek men utan att skapa våldsamt många målchanser.
Veberöd fick också ett tidigt problem när målvakten Linus Gerdtsson efter en kollision tvingades lämna matchen redan efter nio minuter. Inhopparen Hampus Ekdahl gjorde dock en kanonmatch med flera bra räddningar.

Mycket nära ett Hjärsåsmål var det dock i den 42:a minuten när Rydh Persson drog en frispark från 30 meter och rakt upp i Ekdahls ribba.
Andra halvlek var bara sex minuter gammal när hemmalaget fick en ny frisparkschans på nästan lika långt avstånd och den här gången satte Hjärsåstränaren bollen otagbart fram till 1–0.
– Hade ju missat en i första halvlek så jag tänkte att jag gör ett försök till och det lyckades ju, skrattade Rydh Persson.
De fanns bud på fler hemmamål i matchen men samtidigt fick man vara på sin vakt när Veberöd kontrade.
Daniel Feustel i Hjärsåsburen var dock säkerheten själv och höll nu nollan för andra matchen i rad.
– Han är jättebra idag, berömde också Hjärsåstränaren.

Andra duktiga i hemmalaget var Drilon Hajdari, Robin Ipsa och Eric Ek men framför allt visade laget upp ett kollektiv som ser ut att räcka hur långt som helst i fyran.
Skyttekungen Niclas Svensson (11 mål så här långt) var ovanligt osynlig i den här matchen och det var därför typiskt att han drabbades av en knäskada med bara ett par minuter kvar att spela.
I en duell trampade han snett och fick dessutom kraftig tyngd över knäet.
– Vi får se hur allvarligt det är men skulle han bli borta är det förstås ett stort avbräck för oss, ansåg Emil Rydh Persson.

×