Villa i Vånga eldhärjad

Kristianstad En tvåvåningsvilla på Furustadsvägen söder om Vånga eldhärjades på måndagsförmiddagen. Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till ovanvåningen, men hela villan fick en del vattenskador i samband med släckningsarbetet.

Det var strax innan klockan tio i förmiddags som räddningstjänsten fick larm om att det brann i en villa på Furustadsvägen. När styrkan från Arkelstorp, som var var först på plats, kom fram pumpade röken ut från taket. De gick in med rökdykare på ovanvåningen för att lokalisera branden.

Strax efter kom även räddningsstyrkor från Bromölla och Kristianstad till platsen och kunde börja med att utvändigt plocka bort pannor från taket för att kunna kyla ner taket med hjälp av så kallade dimspikar.

– Vi var rädda för att det var sticketak, men det var det inte, säger brandingenjör Dan Svensson på räddningstjänsten i Kristianstad.

Till slut kunde räddningstjänsten få tag i branden och begränsa den till husets ovanvåning och då framför allt den vind där röken vält ut. Däremot blev även första våningen vattenskadad i samband med släckningsarbetet. Ingen person skadades däremot i samband med branden.

– Det var två personer hemma, men de hade tagit sig ut själva. De var så klart lite chockade, men inte skadade, säger Dan Svensson.

 

Dagens fråga

Har du drabbats av den senaste tidens tågkaos?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×