Annons

Träff tar över Rökeskutan

Sport ”Det är bättre att be om en sak än att be om ett säsongslångt åtagande.”
Sport • Publicerad 20 juni 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Den 31-årige värmlänningen Rickard Träff är ny ordförande i Röke Innebandyklubb. Han är även tränare för klubbens damlag i division ett.                                              Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Den 31-årige värmlänningen Rickard Träff är ny ordförande i Röke Innebandyklubb. Han är även tränare för klubbens damlag i division ett. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Rickard Träff har haft flera roller sedan han kom till klubben 2012 och nu blir det alltså han som ska styra Rökeskutan. Så sent som för en månad sedan tackade den nyblivna pappan Träff ja till att fortsätta som tränare för damlaget.

Du kände att du hade ännu mer tid att lägga på innebandyn?

Annons

– Exakt! Jag tyckte att jag hade ett par timmar över... Nej, men frågan kom ganska tidigt i vintras och då satte jag upp tydliga krav om jag skulle vara intresserad av att ta det – att bygga en styrelse av många personer där alla jobbar och har tydliga ansvarsområden. Det har vi fått ihop. Då är det mycket lättare att gå in och ta ordförandeskapet.

Den nye Rökeordföranden vill jobba för att få en systematik i verksamheten.

– Det har inte den gamla styrelsen kunnat jobba med, de har varit för få.

Vilka blir din och styrelsens viktigaste uppgifter?

– Det är egentligen två saker som går hand i hand. Vi måste bygga en förening där vi har en solid kassa och vi måste ha en verksamhet som är attraktiv för ungdomar, företag och folk i allmänhet. Det är jättekul att det går bra för seniorlagen men till syvende och sist, får vi inte upp ungdomslag så tar det slut en gång.

Den nye ordföranden vill engagera fler och begränsa arbetsuppgifterna.

– Jag vill få fler att göra färre och mindre saker. Det är bättre att be om en sak än att be om ett säsongslångt åtagande. De som är tränare för ett lag ska vara tränare och inte behöva göra en massa andra saker – om de inte själva vill. Jag tror det är enda sättet att få folk att engagera sig.

Han slår fast att Röke IBK:s seniorlag har kommit till Qpoolen för att stanna.

– Nu måste vi visa kommunen att vi vill vara här och vi jobbar vidare för att få mer utrymme än vi har i dag. Det är viktigt att vi får verksamheten att fungera både i Tyringe och Hässleholm där vi har våra rekryteringsbaser.

Träff har tidigare haft operativa roller i handbollsföreningar på elitnivå men styrelseuppdraget blir nytt.

Annons

– Det blir en utmaning för mig. Men det känns väldigt bra med den styrelse vi har fått ihop, det är människor som vill mycket och det underlättar.

På årsmötet avtackades Malena Jaensson och Lars Davidsson efter många års hårt slit. Den nya styrelsen består av Rickard Träff, Viktor Svendsen, Jörgen Andersson, Eleonor Örn, Jan Toresson, Emelie Persson, Kent Johannesson och Roger Björklund (tidigare ordförande).

Fakta:

Namn: Rickard Träff.

Ålder: 31 år.

Bor: Hässleholm.

Familj: Sambon Linda (med rötterna i Vinslöv) och dottern Ebba, sex månader.

Gör: Inköpare på RP Frukt.

Klubbar: Skattkärrs IK, Karlstad IBF, Sjöstads IF, Halmstads IBK, FBC Rullabygget (samtliga klubbar som innebandyspelare), LIF Lindesberg och H43 Lund (båda handbollsklubbarna som marknads- och arrangemangsansvarig).

Aktuell: Ny ordförande i Röke IBK där han även är tränare för damlaget.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons