– Förhoppningsvis kan liknande projekt som Öppen scen fortsätta att arrangeras även i framtiden, menar Allan Skrobe. 8pressbild
Trumattackduon Anna-Karin Henrell och Fernando Massino. 8Foto: Andreas Larsson

Öppen scen ska bli mötesplats

För den som är ung och är nyfiken på att sjunga, rappa och pröva sina musikaliska vingar, anordnas det ikväll en öppen scen på Urbana Hembygdsgården i Näsby, Kristianstad. Trumattack kommer också finnas på plats med både djembetrummor och murarhinkar.

Öppen scen på Urbana Hembygdsgården i Näsby arrangeras främst i syfte att skapa en mötesplats för unga. Det är en del av mötesplatsens sommarprogram, och öppna scenen vänder sig delvis till nyanlända och unga ensamkommande.
– Men det är inte enbart nyanlända som den öppna scenen är till för, utan det viktiga är ju att alla möjliga unga människor vill komma, både från Näsby och utanför, förklarar Allan Skrobe.
Han är folk- och världsmusiker, musikpedagog och producent och är kvällens värd för den öppna scenen.

Han är också ambassadör för Unga Musik i Syd Utvecklingscentrums projekt Bro bro breja, som är ett projekt där han mött unga på HVB-hemmet Aspvillan i Arkelstorp för att spela och producera musik ihop med dem. Inför öppen scen ikväll är han hoppfull.
– Jag hoppas att den öppna scenen på Urbana Hembygdsgården kan vara med och öppna upp i samhället, och att musiken kan få människor att mötas.

Det håller projektledaren för Unga Musik i Syds Utvecklingscentrum, Anna-Carin Fogelqvist, med om.
– Med musik kan man enkelt skapa någonting tillsammans. Man får också ut en massa energi av att slå på trummor, säger hon.
Unga Musik i Syds Utvecklingscentrum jobbar genom flera olika projekt med att hitta nya musiker och nya publikgrupper.
– Jag tror det är viktigt att nyanlända får en chans att komma ut, att möta olika svenska ungdomar och komma till nya sammanhang.

Klockan 16.00 går Trumattack med Anna-Karin Henrell och Fernando Massino upp på scen, som en utav av fem Trumattack-duos. De har 30 murarhinkar med trumstockar och tolv djembetrummor med sig och vem som helst kan ansluta sig till dem för att prova spela trummor.
Öppen scen är på torsdag den 22 juni, på Urbana Hembygdsgården i Näsby mellan klockan 15.00 och 18.00.

×