Annons

OIK:s ordförande tror på renovering

Osby • Publicerad 23 juni 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Osby IK:s ordförande Sven-Arne Svensson sitter kvar – ett tag till.
Osby IK:s ordförande Sven-Arne Svensson sitter kvar – ett tag till.

Sven-Arne Svensson som är ordförande i Osby ishockeyklubb är rejält besviken. Vid onsdagens kommunstyrelsemöte blev det inget beslut om Osby ishall. Frågan ska utredas vidare.

Frågan har utretts under flera år, prover har tagits och analyserats och beslutet att renovera har varvats med beslutet att bygga nytt.

Annons

I slutändan handlar det, som det nästan alltid gör, om pengar. På kommunstyrelsemötet enades man om att en nota på drygt 126 miljoner har passerat smärtgränsen med råge.

Sven-Arne Svensson säger att han kommer att föreslå på ishockeyklubbens nästa årsmöte att både OIK (Osby ishockeyklubb) och OKK (Osby konståkningsklubb) går samman och kräver ett stormöte med politikerna efter semestrarna.

Personligen tycker han att ishallen ska renoveras.

Ur rockärmen plockar han fram ett eget förslag.

– Sälj hallen för en sådär 100 000 kronor till klubbarna och ge oss 40 miljoner kronor som vi kan renovera för, säger han. Då kan vi dessutom söka olika bidrag och ställa upp med ideella krafter.

– Därefter kan ishallen gå tillbaka till kommunen som kan stå för driften, fortsätter han. Vi kan anställa en projektledare tillsammans så kommunen har insyn i projektet.

Sven-Arne Svensson påpekar också att under en renovering kan verksamheten pågå som vanligt.

Fortfarande finns besvikelsen kvar när det gäller den spruckna drömmen om ett område där både ishall, fotbollsplaner, allvädersbanor, tennisbanor, utegym, boulebana och motionsslinga skulle få plats.

För några år sedan fanns en föreningsallians som jobbade med frågan. Sven-Arne Svensson var ordförande även i denna allians och menade redan när alliansen upplöstes att det var obegripligt att inte kommunen tog tillvara både bidrag från till exempel Leader Skåne Ess och Skåneidrotten samt en hel del ideellt arbete.

Men nu är läget som det är och Sven-Arne Svensson menar att frågan inte kan fortsätta att utredas i all evinnerlighet.

Annons

– Vi har gymnasieutbildning med ishockeyinriktning men ingen vettig ishall, fortsätter han.

– Och vad kommer att hända med den gamla hallen om det byggs en ny? frågar sig Sven-Arne Svensson. Om den ska användas till något annat måste den ju ändå renoveras.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons