Annons

Suveräna Linköping blir nästa gäst på Vittsjö IP

Sport Efter Vittsjös klara hemmaförlust mot Rosengård (0–3) ställs laget på söndag mot ännu en ruggigt stark motståndare – serieledande Linköping.
Sport • Publicerad 24 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Gästerna har så här långt vunnit åtta av nio matcher i Damallsvenskan och är fem poäng före Rosengård och Eskilstuna.

– Vi gjorde förmodligen vår sämsta match på hela våren mot Rosengård – så nu har vi gjort den och kan blicka framåt mot Linköping, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Annons

– Vi har tränat hårt på försvarsspelet som vi måste skärpa till. Det var inte bra senast.

Vittsjölaget tränade på torsdagskvällen och kör även ett pass på midsommardagen.

Linköping, som ryckt i toppen av Damallsvenskan trots att vårens enda förlust kom mot Rosengård (0–3), fick med tre spelare i Pia Sundhages EM-trupp. Det är försvarsspelarna Jonna Andersson, Magdalena Eriksson och Jessica Samuelsson.

– Ett ramstarkt försvar men man har också riktigt bra spelare på alla platser, förklarar Mårtensson och pekar på internationella stjärnor som spanjorskan Claudia Neto, norskan Kristine Minde och danskan Johanna Rasmussen.

– Det finns egentligen hur många bra spelare som helst i det laget.

Vittsjö saknade mittbacken Ifeoma Dieke mot Rosengård eftersom skotskan ådragit sig en lårskada.

– Men hon har åtminstone börjat träna igen så vi får se om hon spelar, berättar Thomas Mårtensson som också har frågetecken för ytterbacken Amanda Persson som varit sjuk under veckan.

– Vidare kommer inte Ngozi Okobi till spel – hon har varit sjuk och är inte klar för inhopp ännu.

Mårtensson är dock full av tillförsikt inför söndagsmötet med serieledaren.

– Det är förstås en kul utmaning för oss och det är bara att hoppas att vi får ett lika bra publikstöd som senast mot Rosengård.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons