Annons

Bjestig får betala straffavgift

BJÄRNUM Miljönämnden anser inte att Bjestig Träindustri AB följt deras tidigare beslut och ansöker nu om att det tidigare viteshotet på 100 000 kronor ska dömas ut.
Hässleholm • Publicerad 26 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Miljönämnden anser inte att Bjestig Träindustri AB följt deras tidigare beslut och ansöker nu om att det tidigare viteshotet på 100 000 kronor ska dömas ut.

Redan i november 2015 förelade nämnden företaget att förbättra sin hantering av kemiska produkter och flytande farligt avfall så att inget spill skulle medföra någon risk för omgivningen. Dessutom skulle kärl och påsar märkas bättre.

Annons

Vid ett kontrollbesök nu i maj visade det sig att en del hade förbättrats, men färg, ren thinner och olika dunkar med olja stod fortfarande utan invallning och vissa behållare var heller inte märkta.

Miljönämnden tvingar nu även Bjestig att hantera askan som bildas på ett säkrare sätt, samt att lämna specifika uppgifter som saknas.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons